4. Náhody???

20.10.2011 09:12

    Svoje tešenie sa na dovolenku si predstavujem asi takto: Je lenivý, horúci august. Kvety z celej sily kvitnú všetkými farbami, kde-tu preletí veselá včela. Ja sedím na našej terase, pod slnečníkom, popíjam chladenú citronádu s kockami ľadu. Moje tri najmenšie sedia na sýtozelenom trávniku na piknikovej dečke, spôsobne si podávajú bábiku z rúčky do rúčky a vždy sa pri tom na seba usmievajú. Vrátili sme sa od jazera a trávime letný podvečer. Deti sú vďačné. Veľkáči- náš syn v puberte a naša dcéra v puberte sú spokojní...., sú spokojní....Pozor!- Skrat v mojom sne!- Spokojní???!!!- Jedine niekde, kde ich nevidím. Už to mám! S priateľmi pri jazere, ale mám neochvejnú istotu, že sú v poriadku a nerobia nič zlé. Manžel prichádza z práce každý večer, aby sme mohli spolu tráviť čo najviac času.  Najskôr aj s detičkami a potom ešte vo dvojici pri pohári červeného vínka budeme na terase pozorovať hviezdy. Je uvoľnený, v pohode, v práci sa mu darí zariadiť si veci tak, aby s absolútnym pokojom mohol odísť hoci aj na tri týždne. Navrhuje, či si toho roku dovolenku nepredĺžime o nejaký ten mesiac....

BZZZZZK   ............strih, návrat do reality.

 

          Nemyslím, že by ešte niekto nepoznal Murphyho výrok: Čo sa môže pokaziť, to sa pokazí..., ale moja skúsenosť ma priviedla ešte ďalej a to ku strašnému poznaniu. Veci a okolnosti organizujú dôsledne premyslené sprisahania.  Ja sama som často ich obeťou.(Netvárte sa tak, som úplne v poriadku!)

Máte deti? Potom veľmi intenzívne predpokladám, že ste zažili nasledovnú, alebo aspoň veľmi príbuznú situáciu.

    Ste pozvaní na svadbu. Bude v sobotu. Je pondelok. O svadbe svojej najobľúbenejšej sesternice viete už dávno a tešíte sa. Viete, čo si oblečiete, kaderníka máte objednaného na piatok po obede. Dokonca viete, čo si oblečie váš manžel a máte pre neho i tielko pod košeľu a vhodné ponožky! Váš syn a dcérka budú roztomilí, hmmmm a tie malej šatôčky, nádhera! AAACH. Na tejto svadbe sa fakt, fakt zabavíte, na rozdiel od tej, na ktorej ste boli naposledy. Nevestu ste takmer nepoznali, nebolo tam ubytovanie a ani miesto na dojčenie. A to malá papala každú hodinu. O pol deviatej ste už museli ísť domov, lebo deti sa zlomili (náš výraz, ktorý používame, keď deti odkväcnú) a manžel sa s vami polovicu cesty nebavil. Zabudli ste si totiž kontaktné šošovky a on musel  šoférovať a nemohol si dať ani pohár vínka. Táto svadba bude iná, môžete obaja piť do sýtosti, bude zabezpečené ubytovanie na hoteli, dokonca so sesternicou ste si boli v detstve tak blízke, že vám teraz, i pri všetkých starostiach okolo svadby zabezpečila au-pairku, ktorá bude na hotelovej izbe s vašimi spiacimi detičkami. Fantastickému víkendu snov nestojí zdanlivo nič v ceste. Prichádza utorok, tešíte sa zo svadobného daru, ktorý máte čerstvo kúpený a viete, že to   nie   je    nejaká   blbosť,   lebo   tip   vám   pošepla   sama   milá   nevestička.    V stredu vaša radosť z očakávania graduje, ale pozor...., iste už tušíte , že sa blíži bod zlomu.

    Tušíte dobre a všetko začína vo štvrtok večer. Svojmu staršiemu nameriate 38,5 stupňov Celziovej stupnice. Pochytí vás zúfalstvo.   Tak s týmto ste naozaj nerátali.   Manžel prichádza z práce a podporí vás slovami:   „nevadí  zlatko,   tak zostaneme doma, aspoň si trochu oddýchneme,   ja som mal aj tak ťažký týždeň“. Máte chuť nekontrolovateľne kričať, trhať si vlasy a hádzať sa o stenu naraz.

    Potom sa zmobilizujete. Možno je to len taká jednodňová virózka. Nadopujete malého vitamínmi, až mu trčia z uší. Ráno naozaj vyzerá, že sa nebo vyjasní, malý vyzerá v pohode, i keď ste samozrejme rozhodnutá, zostať s ním doma celý deň a pokračovať v intenzívnej liečbe. Len tak. Pre istotu.  Prichádza večer. Malý je zdravý ako rybička, ale...je tu ešte vaše druhé (tretie, štvrté atď.) dieťa. Nameriate mu 39 stupňov a vyzerá fakt dosť zle. Celú noc pri ňom presedíte a počas tejto noci sa z vás stáva fatalistka,   poddala ste sa osudu.    Nikam sa nejde .    To sa však mení s brieždením a svetlo vám dodáva optimizmus.   Ranné  zore  zažínajú  aj vo  vás iskierku nádeje, deti sa cítia dobre, teploty zmizli ako sneh na slniečku.  Že by nebolo všetko stratené?    Dopoludnia  ste aj  manžela oboznámila s tým, že predsa len nie je vylúčené cestovať.  Začínate chystať veci, pomaly a opatrne sa obliekať, no čoraz viac vás strháva  nadšenie a   zakrátko   sa chystáte   s plným   nasadením.  Predsa   len  to  dobre dopadlo, vravíte si pri  nastupovaní do  auta a  vydýchnete si.   A to len preto, že nepoznáte zákernosť nepriateľa. Jednou z jeho zbraní je presné načasovanie udalostí. V praxi sa to prejaví takto:

    Staršie z vašich detí  začne zvracať, niekde zhruba v strede obradu v kostole. Je to neriešiteľná situácia, ale vy ju predsa vyriešite a už len čakáte, aby ste boli v hoteli, mohli zaliezť do izby a dať sa aj s malým do poriadku. Ten fľak na sukni sa tou malou kabelkou ukrýva  dosť ťažko a synovu bledú tvár si mýlia s bielou svadobnou výzdobou. Konečne ste v hotelovej izbe a prišla aj au-pairka, ktorá sa ponúkla, že s malým zostane. Zo svadobného obradu ste nič nemala, svadobné zvyky ste prepásla, ale schádzate dolu na večeru s manželom a aspoň malou v tých kráááásnych šatočkách. Je síce trochu bledá, ale...

    Myslím, že nemusím opisovať všetko bod, po bode, výsledok je jednoducho taký, že s oboma chorými, zvracajúcimi deťmi trávite noc v hotelovej izbe, au-pairka ušla a manžel sa baví dobre až do rána. Cestou naspäť neprehovoríte ani slovo, čo váš manžel nevie pochopiť, veď to nakoniec bola taká vydarená svadba, i keď sa mu na ňu veľmi nechcelo.... Po  príchode domov sa obe deti prekypujúce zdravím pýtajú von, ale predtým sa hlási ich znovunadobudnutý apetít. Doma nič nemáte , na výslužku ste si nestihli počkať, tak ste sa ráno ponáhľali domov, liečiť svoje ratolesti. Vyčerpaná sadáte do auta, idete navštíviť najbližší otvorený hypermarket. A začína vám byť nejako zle...

    A teraz vám kladiem zásadnú otázku. Kto opäť a nezvratne dokázal, že sa chce stať pánom vesmíru, zeme, ale minimálne a celkom neodškriepiteľne zvrchovaným pánom vašej rodiny? No predsa vírusy a baktérie!

                                   A potom, že nejestvujú sprisahania!

 

    Po tomto dôkladnom objasnení spôsobu boja a zákernosti nepriateľa si už iste nikto nemyslí, že by nás voľajaké podobné udalosti pri zahajovaní  dovolenky mohli obísť. V nasledujúcej kapitole objasním stratégie boja a ďalšie nástrahy, ktoré čakajú na nevinných rodinných aktivistov a dovolenkárov.

 

 

 

 

Ďalšia kapitola

Diskusná téma: 4. Náhody???

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

Dátum: 04.09.2018 | Vložil: AlbertAnino

The men's prostate is an essential section of a male's reproductive system. It secretes fluids that assisted in the transportation and activation of sperm. The prostate is situated just as you're watching rectum, below the bladder and all around the urethra. When there is prostate problem, it will always be really really irritating and inconvenient for that patient as his urinary system is directly affected.

The common prostate health issues are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.



Prostate infection, also called prostatitis, is among the most common prostate-related problem in men younger than 55 years old. Infections with the prostate gland are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis will be the least common of most types of prostate infection. It is brought on by bacteria perfectly located at the large intestines or urinary tract. Patients can experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated through the use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to help remedy the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is often a condition of a particular defect within the gland and also the persistence presence of bacteria within the urinary tract. It can be a result of trauma to the urinary tract or by infections via the rest with the body. A patient can experience testicular pain, spine pains and urination problems. Although it is uncommon, it may be treated by removal of the prostate defect as well as the use antibiotics and NSAIDs to take care of the soreness.

Non-bacterial prostatitis is the reason for approximately 90% coming from all prostatitis cases; however, researchers have not even to create what causes these conditions. Some researchers think that chronic non-bacterial prostatitis occur as a result of unknown infectious agents while other think that intensive exercise and heavy lifting can cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, a suitable meals are important. These are some of the things you can do to maintain your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is essential for our health and wellbeing and it will also keep your urinary track clean.

2. Some studies declare that a couple of ejaculations per week will assist you to prevent prostate type of cancer.

3. Eat beef without excess. It has been shown that consuming more than four meals of beef a week will raise the likelihood of prostate diseases and cancer.

4. Maintain an effective diet with cereals, vegetable and fruits to make sure sufficient intake of nutrients necessary for prostate health.

The most significant measure to take to ensure a proper prostate would be to go for regular prostate health screening. If you are forty yrs . old and above, you should opt for prostate examination one or more times annually.

Pridať nový príspevok